lauantai 24. marraskuuta 2012

Todella herkkua, kukkakaalipasta

Testasin tänään Arvostele mun illallinen Suomessa ohjelmassa esiintynyttä ohjetta. Miten tämä ei ole koskaan ennen käynyt mielessä, että sieltähän niitä hyviä ruokaohjeita tippuu syliin ilman suurempaa vaivaa. Tämä tosin oli ensimmäinen joka tuntui sille, että nyt on pakko koittaa. Syynä tähän oli yksinkertaiset ja halvahkot ainekset, sekä kasvisruokaisuus. Noo, tosin jos ei tykkää sipulista, valkosipulista tai  kukkakaalista, niin ehkä sitten ei toimi :D Mutta kuka nyt ei niistä tykkäisi.

2 isoa annosta 2:lle nälkäiselle, tai 4 normaalia annosta vähemmän nälkäisille.

Tarvitset:

1 pieni kukkakaali
simpukanmallista pastaa esim. pirkka Gnocchi kuviopasta.
suolaa

1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
Santa Maria red hot chili flakes
1 dl hyvää oliiviöljyä (no itse käytin ihan rainbow:ta)
2 rkl voita

Pilko kukkakaalit pieniksi paloiksi ja laita runsaaseen kiehuvaan veteen, mausta suolalla. Keitä 5 minuuttia ja lisää pastat kukkakaalien joukkoon, keitä vielä pastan keittoajan mukainen aika. Kaada tämän jälkeen lävikköön valumaan.



Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Laita öljy ja voi isolle pannulle lämpenemään, kuullota sipulit ja lisää joukkoon hyppysellinen chiliä. 



Lisää valutettu pasta/kukkakaaliseos kuullotettujen sipulien joukkoon. Anna hautua vielä hetki kannen alla.



Slurps slurps. Ja eikun suuhun. Hassua tässä on se, että omasta mielestäni tämä maistuu oikeasti myös simpukalle. Alkuperäinen nimihän kun olikin simpukkapastaa kukkakaalikastikkeessa, Conchiglie Al Cavolfiore. Itsekin luulin ohjelman alussa, että tulossa on pastaa simpukoilla. ;) Alkuperäinen ohje löytyy yllä olevan linkin alta. :)

---

Viime viikolla söin myös todella helpon herkkuruoan. Fetasalaattia (joukossa myös aurinkokuivattua tomaattia) sekä ihan pirkka riistakäristystä paketista (tai siis no paistoin sen tietenkin ensin). Päälle ihan käsittelemättömiä puolikoita pakkasesta. Namnam. 


Että sellaista tänään.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hehee, mä tykkään sipulista, valkosipulista ja kukkakaalista - mutta en pastasta :-) Mut kai toi kävis omassa pellossa kasvatettujen perunoidenkin kanssa, niistä nimittäin tykkään ihan mahdottomasti.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Voiko joku olla tykkäämättä pastasta? :) Olen aiemmin tehnyt kukkakaalimuusia, lisännyt joukkoon valkosipulia, vähän kuullotettua sipulia ja mustapippuria sekä kermaa. Mutta ajattelin kyllä koittaa ehkä tällä reseptillä sitä muusia kanssa. Tuo toinen muusi sopi ainakin todella hyvin kaiken lihan kanssa, mutta tässä on ehkä vielä enemmän makua kun on sipuliakin enemmän.

Nanna kirjoitti...

Herkulta näyttää, menee kokeiluun.